ЗА МЕН

ВОДАТА Е САМИЯТ ЖИВОТ“ е казал  Екзюпери.

     От сътворението на света и до днес водата е навсякъде около нас. Тя дава живот, пречиства и обновява, създава красота, но също така може да бъде и гибелна, както всяка една от стихиите. Водата съчетава в себе си природа, изкуство, култура, бит, духовност, технологии и много други неща.

     Казвам се Катрин Найденова. Реших да направя този блог за да събера на едно място желанието си за пътувания на нови и нови места, отскорошната ми страст към фотографията и професията си донякъде, тъй като съм ВиК инженер. Първоначално много се запалих по историите с фонтаните. После се сетих за чешмите и открих в интернет доста от тях, и снимки, и информация. Пожелах си, да видя със собствените си очи всяка една и ако може да разбера нейната история. Амбицирах се обаче и да открия нови, непубликувани досега, колкото се може повече, а такива има почти във всяко село, а и на много други места. Чешмите са едни особено ценни творби на народните ни майстори в миналото, а има и такива строени в последните години. Да изградиш творение, което утолява жаждата и дарява благодат е достойно за голямо уважение. Относно изкуството, което самата природа сътворява с водата, вярвам че всички ще се съгласят с мен, че то е неповторимо. И понеже се интересувам и от много други неща и се опитвам да открия красотата навсякъде около нас, си оставих една категория „Разни“ за всеки случай.

      За всичко публикувано, което касае България – то ще е лично видяно и преживяно. А за останалия свят – както дойде.

     Идеята ми за споделяне не е новаторска, но е нещо, което ме зарежда положително и вдъхновяващо. Надявам се, статиите и пътеписите, които публикувам да бъдат интересни и за други хора и така, макар и виртуално, заедно да обикаляме из България и останалия свят.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verified by MonsterInsights